Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες208676


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 14 guests online

Ανακοινώσεις Δ.Σ.

Διάλεξη και κοπή Βασιλόπιτας

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνουμε με θέμα «Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble: Παράθυρο στο Σύμπαν», με ομιλητή τον Δρ. Μιχαήλ Χρυσοβέργη Μαθηματικό – Αστροφυσικό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Διδύμου Οθωμανικού λουτρού - Μουσείο Τσιτσάνη.

Την ομιλία, η οποία θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, μπορούν να παρακολουθήσουν τα Μέλη και οι Φίλοι του Παραρτήματος αλλά και το ευρύτερο κοινό.

Μετά το πέρας της ομιλίας θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Βασιλόπιτας στην ταβέρνα «Μεζεδοκαμώματα». Τιμή με πλήρες μενού 10€ κατ’ άτομο.

Ακολουθεί βιογραφικό του ομιλητή.

Ο Δρ. Μιχαήλ Χρυσοβέργης, είναι Μαθηματικός – Αστροφυσικός, Καθ. Σχολής Ικάρων, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε.        

Γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε το 1ο Πρότυπο Λύκειο στην Πλάκα. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από τον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Διαστημικής του Τμήματος Φυσικής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Υπηρέτησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Καθηγητής, Υποδιευθυντής, Γυμνασιάρχης, Προϊστάμενος Γραφείου και 14 χρόνια ως Σχολικός Σύμβουλος, αρχικά στον Πειραιά και μετέπειτα στην Α’ Αθηνών. Δίδαξε επί 7 χρόνια στον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Διαστημικής του ΕΚΠΑ, όπου και παράλληλα ασχολήθηκε με την έρευνα της Εξωγαλαξιακής Αστρονομίας. Από το 1990 ως το 2015 διετέλεσε Καθηγητής της Σχολής Ικάρων, όπου δίδαξε Ανώτερα Μαθηματικά και Διαστημική.

Έχει συγγράψει πλήθος εργασιών και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διαλέξεις. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αστροφυσικών, (ΙΑU INTERNATINAL ASTRONOMIKAL SOSIETY) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αστρονομίας & Διαστημικής (ESA) και της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας(AAS),και ως εκ τούτου μέλος ΝΑSΑ και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας.

Τέλος, διετέλεσε συντονιστής και συγγραφέας της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου των Μαθηματικών της Γ’ Γυμνασίου, που διδάσκεται σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.

Από το 2013 Πρόεδρος του Κέντρου Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Από τον Μάρτιο του 2017 μέλος του ΔΣ Της ΕΜΕ κατέχοντας την θέση του Εφόρου Βιβλιοθήκης.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

      Ο Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

Δημήτριος Θεοχάρης                                                              Δήμητρα Αγγέλου

 

 

Τελετή Βράβευσης 2017

ΒΡΑΒΕΥΣΑΜΕ 267 ΜΑΘΗΤΕΣ

Την Κυριακή, 28 Μαΐου στη διαρκώς κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Τρικκαίων βραβεύσαμε 267 μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της σχολικής χρονιάς 2016-17. Και φέτος διαχωρίσαμε την εκδήλωση σε τρεις διαδοχικές περιόδους.

Από τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού μας, αρχικά στον 77ο «Θαλή» συμμετείχαν 320 μαθητές ενώ προκρίθηκαν οι πενήντα δύο (52). Από αυτούς, συμμετείχαν στην τελική φάση, δηλαδή τον «Αρχιμήδη» δέκα (10) μαθητές. Εκεί ο Δημήτριος Λώλας κατέκτησε πανελλήνιο χρυσό μετάλλιο, ενώ είναι μέλος της Εθνικής εξαμελούς ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ερχόμενη 58η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Από τα 58 δημοτικά σχολεία, με 145 τμήματα και πάνω από 2000 μαθητές που συμμετείχαν στον 11ο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» βραβεύτηκαν οι 215 που πρώτευσαν στα τμήματά τους (112 από τα σχολεία εκτός Τρικάλων και 103 από σχολεία των Τρικάλων).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και βράβευσαν μαθητές η Διευθύντρια ΔΔΕ Ν. Τρικάλων κα. Β. Κάκλα, ο Διευθυντής ΔΠΕ Ν. Τρικάλων κ. Χρ. Μπουλούμπασης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΠΕ Ν. Τρικάλων κ. Δημ. Καραμίτζιος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων κα. Ε. Λεβέντη.

Η συνολική ονομαστική κατάσταση όλων των μαθητών είναι ΕΔΩ.

tel2015_2.jpg tel2015_3.jpg DSC_2.jpg DSC_3.jpg tel2015_10.jpg tel2015_11.jpg tel2015_1.jpg tel2015_5.jpg DSC_4.jpg tel2015_4.jpg DSC_1.jpg tel2015_6.jpg tel2015_9.jpg tel2015_7.jpg tel2015_8.jpg