Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες145819


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 55 guests online

Ανακοινώσεις Δ.Σ.

Τελετή Βράβευσης 2017

ΒΡΑΒΕΥΣΑΜΕ 267 ΜΑΘΗΤΕΣ

Την Κυριακή, 28 Μαΐου στη διαρκώς κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Τρικκαίων βραβεύσαμε 267 μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της σχολικής χρονιάς 2016-17. Και φέτος διαχωρίσαμε την εκδήλωση σε τρεις διαδοχικές περιόδους.

Από τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού μας, αρχικά στον 77ο «Θαλή» συμμετείχαν 320 μαθητές ενώ προκρίθηκαν οι πενήντα δύο (52). Από αυτούς, συμμετείχαν στην τελική φάση, δηλαδή τον «Αρχιμήδη» δέκα (10) μαθητές. Εκεί ο Δημήτριος Λώλας κατέκτησε πανελλήνιο χρυσό μετάλλιο, ενώ είναι μέλος της Εθνικής εξαμελούς ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ερχόμενη 58η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Από τα 58 δημοτικά σχολεία, με 145 τμήματα και πάνω από 2000 μαθητές που συμμετείχαν στον 11ο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» βραβεύτηκαν οι 215 που πρώτευσαν στα τμήματά τους (112 από τα σχολεία εκτός Τρικάλων και 103 από σχολεία των Τρικάλων).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και βράβευσαν μαθητές η Διευθύντρια ΔΔΕ Ν. Τρικάλων κα. Β. Κάκλα, ο Διευθυντής ΔΠΕ Ν. Τρικάλων κ. Χρ. Μπουλούμπασης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΠΕ Ν. Τρικάλων κ. Δημ. Καραμίτζιος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων κα. Ε. Λεβέντη.

Η συνολική ονομαστική κατάσταση όλων των μαθητών είναι ΕΔΩ.

Ημερίδα με θέμα τον Αριστοτέλη

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, από κοινού με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Τρικάλων, διοργανώσαμε επιστημονική Ημερίδα τριών ομιλιών με τίτλο «2400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» .

Στη διαρκώς κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα», αρχικός εισηγητής ήταν ο Νικόλαος Λυγερός με τίτλο ομιλίας «Τα δημιουργικά λάθη του Αριστοτέλη», μετά τη σκυτάλη πήρε ο Ιωάννης Πλεξίδας με τίτλο ομιλίας «Πολίτης και πολιτικός: Ο διττός ρόλος του πολιτικού άνδρα στον Αριστοτέλη» και τέλος ο Αθανάσιος Μάργαρης με τίτλο ομιλίας «Η συλλογιστική λογική του Αριστοτέλη».

Παρευρέθηκε ο Δήμαρχος του δήμου Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, η Διευθύντρια ΔΔΕ Τρικάλων κα. Β. Κάκλα, ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Δ. Ντρίζος, πολλοί συνάδελφοι αλλά και άλλοι πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Από τη γραμματεία του κυρίου Λυγερού έχει “ανέβει” η ομιλία του στο επόμενο βίντεο.

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ 326 ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Κυριακή 5 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε εκδήλωση βραβεύσεων των 326 μαθητές που διακρίθηκαν στους φετινούς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς, στην διαρκώς κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, διαχωρίζοντας την εκδήλωση σε τρεις διαδοχικές περιόδους.

Από τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού μας, βραβεύτηκαν εξήντα ένας (61) μαθητές που είχαν προκριθεί από τον 76ο «Θαλή». Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός όλων των προηγούμενων ετών. Από αυτούς, συμμετείχαν στην τελική φάση, δηλαδή τον «Αρχιμήδη» δεκατρείς (13) μαθητές, που επίσης είναι ο μεγαλύτερος αριθμός των προηγούμενων ετών. Εκεί 4 μαθητές μας κατέκτησαν 1 χρυσό μετάλλιο και 3 χάλκινα, κατατάσσοντας ξανά το νομό μας ως τον πρώτο επαρχιακό νομό της χώρας.

Από τα 58 δημοτικά σχολεία, με 130 τμήματα και 2000 μαθητές που συμμετείχαν στον 10ο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» βραβεύτηκαν οι 265 που πρώτευσαν στα τμήματά τους.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τη Διευθύντρια ΔΔΕ Τρικάλων κα. Β. Κάκλα, το Διευθυντή ΔΠΕ Τρικάλων κ. Χρ. Μπουλούμπαση, τους Διευθυντές και δασκάλους των σχολείων που συμμετείχαν και τους Μαθηματικούς που βοήθησαν ώστε να διεξαχθούν οι διαγωνισμοί με άριστο τρόπο. Επίσης ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, και το σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, καθώς πρόσφερε σε κάθε μαθητή που βραβεύτηκε ένα ωραίο μεταλλικό στυλό, με χαραγμένο λογότυπο.

Η κατάσταση των μαθητών είναι ΕΔΩ .  Βίντεο από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ:

tel2015_9.jpg tel2015_5.jpg tel2015_11.jpg tel2015_7.jpg DSC_2.jpg tel2015_2.jpg DSC_1.jpg tel2015_6.jpg tel2015_8.jpg DSC_4.jpg DSC_3.jpg tel2015_1.jpg tel2015_4.jpg tel2015_3.jpg tel2015_10.jpg