Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες242336


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 3 guests online

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ημερίδα μαθηματικών

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου διοργανώσαμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα Ημερίδα με τίτλο «Τα Μαθηματικά στην Αρχαία Ελλάδα και στη σύγχρονη κοινωνία μας». Πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα».

Αρχικά, Στέλιος Αμπράζης, καλωσόρισε τους δύο ομιλητές, τους προσκεκλημένους καθώς και το ακροατήριο, που γέμισε την αίθουσα. Έκανε αναφορά στην 23χρονη πορεία προσφοράς μας προς την τοπική κοινωνία και έθεσε το περίγραμμα και τις σκέψεις οι οποίες υλοποιήθηκαν με τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο Κωνσταντίνος Πατραμάνης (Πολιτικός Μηχανικός), παρουσίασε την εργασία που εκπόνησε τα τελευταία χρόνια, με τίτλο «π/Τετραγωνισμός του κύκλου, Διπλασιασμός του κύβου, Τριχοτόμηση τυχαίας γωνίας, με κανόνα και διαβήτη, κατά μέγιστη προσέγγιση». Τοποθέτησε το όλο θέμα σε μια νέα βάση. Μια βάση που σέβεται τον τρόπο που τέθηκε από τους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς και φιλοσόφους, αλλά συγχρόνως, που συμπληρώνει τη βάση αυτή, αποσκοπώντας στην "απόλυτη" προσέγγιση με τρόπο απλό, πρακτικό και αξιόπιστο, χρησιμοποιώντας στοιχειώδεις κατασκευές της Ευκλείδειας Γεωμετρίας.

Ο Διαμαντής Γκίκας (Διευθυντής Τμήματος Αυτοματοποίησης της Εταιρείας Siemens) στη συνέχεια εισηγήθηκε ομιλία με τίτλο «Μαθηματικά και Αυτοματοποίηση: Η συσχέτισή τους και η επιρροή τους στην εξέλιξη της κοινωνίας μας». Παρουσίασε την αλληλεπίδραση και τη συσχέτιση, των Μαθηματικών αλλά και των σύγχρονων απαιτήσεων και των σύγχρονων εφαρμογών της ανθρωπότητας. Ανέδειξε και απέδειξε επιχειρηματολογώντας και με πολλά παραδείγματα τη σπουδαιότητα της μαθηματικής Επιστήμης στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Στο τέλος οι δύο ομιλητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και επίσης δέχθηκαν τις ερωτήσεις του κοινού το οποίο και συζήτησε μαζί τους.

tel2015_7.jpg tel2015_6.jpg tel2015_5.jpg tel2015_1.jpg DSC_4.jpg tel2015_3.jpg tel2015_8.jpg DSC_1.jpg tel2015_4.jpg tel2015_11.jpg DSC_3.jpg DSC_2.jpg tel2015_9.jpg tel2015_10.jpg tel2015_2.jpg