Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες241969


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 3 guests online

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βράβευση διακριθέντων μαθητών νομού μας

Μοναδική εκδήλωση βράβευσης της Μαθηματικής Εταιρείας Τρικάλων


Χθες βράδυ, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, η Μαθηματική Εταιρεία Τρικάλων βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.). Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 7μ.μ. και πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα από μαθητές, γονείς και καθηγητές Μαθηματικούς.
Οι προσκεκλισμένοι και προς βράβευση μαθητές, ήταν συνολικά 179. Απ’ αυτούς οι 18 είναι μαθητές λυκείων, οι 11 είναι μαθητές γυμνασίων και οι 150 μαθητές δημοτικών σχολείων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Μαθηματικής Εταιρείας Τρικάλων κ. Στέλιο Αμπράζη, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναδρομή σε όσους διαγωνισμούς έγιναν τη φετινή σχολική χρονιά.
Αρχικά, αναφέρθηκε στον 71ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό με την επωνυμία «ΘΑΛΗΣ» που έγινε στις 30 Οκτωβρίου. Απ’ αυτόν 29 Τρικαλινοί μαθητές προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση. Στις 15 Ιανουαρίου έγινε ο 71ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός με την επωνυμία «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ». Προκρίθηκαν 12 μαθητές για να συμμετάσχουν στην επόμενη, τρίτη φάση. Η 28η Ελληνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» έγινε στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου. Σ’ αυτή την προσπάθεια τρεις Τρικαλινοί μαθητές πρώτευσαν και διακρίθηκαν με αντίστοιχα χρυσά μετάλλια από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σε εκδήλωση που έγινε την επόμενη μέρα στην μεγάλη αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών. Κατόπιν και του Προκριματικού Διαγωνισμού που έγινε στις 16 Απριλίου οι τρεις προαναφερθέντες μαθητές στελεχώνουν τις Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες. Αυτές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες (Ρουμανία για τους μαθητές λυκείων και Κύπρο για τους μαθητές γυμνασίων) αλλά χαρακτήρα ανταγωνισμού ή επιλογής, αλλά δημιουργικής συμμετοχής. Η βράβευση περιελάμβανε ένα τουλάχιστον μαθητή από κάθε τμήμα, κάθε τάξης και κάθε σχολείου.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση
Ακόμη, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά όλους τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημαντική προσφορά τους στη διενέργεια του Διαγωνισμού. Κλίνοντας αναφέρθηκε στην εθελοντική προσφορά των ανθρώπων της Μαθηματικής Εταιρείας Τρικάλων μετά το 1994, όταν και ιδρύθηκε.
Ο κ. Στέλιος Αμπράζης ανέφερε: «Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές του νομού μας που ενδιαφέρθηκαν, που συμμετείχαν και που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. Μόνο κέρδη και χρήσιμες εμπειρίες μπορούν να αποκομίσουν απ’ αυτές τις προαιρετικές συμμετοχές και για το μέλλον, τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Όσο για τις πολλές και κορυφαίες επιτυχίες, αυτές δεν είναι τυχαίες. Είναι αποτέλεσμα ταλέντου και μεθοδικής εργασίας των μαθητών, συμπαράστασης από τους γονείς, αλλά και ποιοτικά ολοκληρωμένης διδασκαλίας από τους συναδέλφους καθηγητές Μαθηματικούς».

Το βίντεο της εκδήλωσης

Ακολούθως  πήρε το λόγο ο κ. Ανδρέας Τριανταφύλλου, επί σειρά ετών μέλος των Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. και αντιπρόεδρος του περιοδικού «ο μικρός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» με την ομιλία του: «Δράσεις και προσφορά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη χώρα μας».
Η εκδήλωση τελείωσε με τη βράβευση όλων των μαθητών που αναφέρονται στους ακόλουθους πίνακες.


 

 

DSC_1.jpg tel2015_9.jpg tel2015_11.jpg tel2015_3.jpg tel2015_1.jpg tel2015_2.jpg DSC_4.jpg tel2015_7.jpg tel2015_8.jpg tel2015_4.jpg DSC_3.jpg DSC_2.jpg tel2015_10.jpg tel2015_5.jpg tel2015_6.jpg