Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες206720


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 14 guests online

Ανακοινώσεις Δ.Σ.

Πρόγραμμα Grundving στα Τρίκαλα

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grundving: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος θα φιλοξενήσει σύνεδρους από τέσσερεις Ευρωπαϊκές χώρες στην πόλη μας. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς από το Μετς (Γαλλία) , τη Πράγα (Τσεχία), τη Τραπεζούντα ( Τουρκία) , τη Βαλένθια ( Ισπανία ) και τη Κοΐμπρα ( Πορτογαλία) . Από αυτές τις χώρες πλην της Τουρκίας θα παρευρεθούν και θα συμμετάσχουν στις εργασίες 13 συνολικά ξένοι σύνεδροι. Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι τα Αγγλικά. Από το τοπικό παράρτημα θα συμμετάσχουν 11 συνολικά άτομα και υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κυρία Αθανασία Ζαραμπούκα.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο στις 11, 12, 13, 14 Μαΐου. Η παρακολούθηση των εργασιών είναι ελεύθερη και για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Το πρόγραμμα εκτός των εργασιών των συνέδρων περιλαμβάνει και μία διάλεξη της κυρίας Βασιλικής Δεληγιάννη – Κουιμτζή καθηγήτρια ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τίτλο “ Gender and life choices”. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11:00 .

Έχει προηγηθεί εργασία ενός έτους με ανάλογες επισκέψεις στην Πράγα και στο Μετς. Επίσης, έχει γίνει ποσοτική έρευνα, με ερωτηματολόγια που συλλέχτηκαν από όλες τις χώρες. Την ευθύνη για την παρουσίαση και ανάλυση των δεδομένων έχει το τοπικό παράρτημα και πορίσματα από ανάλυση αυτή θα παρουσιαστούν στις εργασίες της συνάντησης. Στόχοι του προγράμματος είναι :

  • να προσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα στερεότυπα επηρεάζουν και αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να κάνουν πράγματα σε διάφορους τομείς της ζωής ( στο σπίτι , στο σχολείο , στην εργασία και στην κοινωνία ) ·
  • να καταπολεμήσουμε αυτά μέσω της συλλογής και ανταλλαγής υφιστάμενων εργαλείων ή και δημιουργία νέων, προσαρμοσμένων σ' αυτά, χρήσιμα σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για ένα ακόμη έτος και προβλέπονται συναντήσεις στις Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία.


tel2015_4.jpg tel2015_10.jpg tel2015_11.jpg tel2015_5.jpg tel2015_7.jpg tel2015_1.jpg tel2015_8.jpg tel2015_6.jpg DSC_3.jpg tel2015_9.jpg DSC_4.jpg tel2015_3.jpg tel2015_2.jpg DSC_1.jpg DSC_2.jpg