Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες207175


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 19 guests online

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Μετάλλια και φέτος στον Αρχιμήδη

Δύο Χρυσά και ένα Χάλκινο μετάλλιο στον 32ο «Αρχιμήδη»

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) η 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα με την επωνυμία «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» Από τα Τρίκαλα προσήλθαν και συμμετείχαν οι οκτώ μαθητές που είχαν προκριθεί από τον πρόσφατο 75ο «Ευκλείδη». Οι Τρικαλινοί μαθητές επέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις. Οι εν λόγο μαθητές με τα αντίστοιχα μετάλλια είναι:

ΛΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Χρυσό μετάλλιο

Β' ΓΥΜΝ.

ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ

ΤΣΕΠΕΛΕ ΒΑΣΙΛΗΣ

Χρυσό μετάλλιο

Γ΄ ΓΥΜΝ.

4ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚ.

ΤΣΙΛΙΩΝΗΣ ΚΙΜΩΝ

Χάλκινο μετάλλιο

Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ

Την Κυριακή, 1 Μαρτίου στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διεξήχθη η τελετή των βραβεύσεων της τελικής φάσης. Από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που απένειμε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ο Δημήτρης Λώλας – συναγωνιζόμενος ακόμη και με μεγαλύτερους μαθητές – κατέκτησε το χρυσό Νο1. Ακολούθως, ο Βασίλης Τσεπέλε κατέκτησε το χρυσό Νο2. Ο Κίμωνας Τσιλιώνης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο συναγωνιζόμενος στα ίδια θέματα με μαθητές έως και δύο χρόνια μεγαλύτερους από εκείνον, στον αντίστοιχο «Αρχιμήδη» των μαθητών των λυκείων.

Το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα παρευρέθηκαν και διαγωνίστηκαν ακόμη πέντε μαθητές που συμπλήρωναν την οκτάδα των τρικαλινών μαθητών. Αυτοί ήταν η Μαρία Μιχαηλίδου, η Ευαγγελία Ντέλκου, ο Γιώργος Θεμελής, ο Στέφανος Λάμπρος και ο Βασίλης Θεμελής.

Στην εκδήλωση βράβευσης επισημάνθηκε η πολύ αποτελεσματική δουλειά που γίνεται στην πόλη μας. Το μέλλον αυτών, αλλά και αρκετών άλλων μαθητών, είναι ελπιδοφόρο. Συγχαίρουμε θερμά τους τρείς μαθητές, τις οικογένειές τους, οι οποίες στηρίζουν τα παιδιά τους και όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, αποτελώντας τη βάση των επιτυχιών. Ακόμη, συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς για την επαρκή κατάρτισή τους και για το έργο που επιτελούν καθημερινά. Η σκυτάλη των μεταλλίων και των διακρίσεων έχει περάσει από τους Ολυμπιονίκες των προηγούμενων ετών στους νεότερους συνεχιστές.

DSC_1.jpg tel2015_10.jpg tel2015_5.jpg tel2015_2.jpg tel2015_3.jpg tel2015_11.jpg tel2015_7.jpg tel2015_8.jpg tel2015_4.jpg tel2015_1.jpg DSC_4.jpg DSC_3.jpg DSC_2.jpg tel2015_6.jpg tel2015_9.jpg