Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες207171


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 14 guests online

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Παιχνίδι και μαθηματικά 2015

Διοργανώσαμε τον 9ο Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Σήμερα, Παρασκευή 6 Μαρτίου, η διοργανώσαμε τον 9ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξων, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες.

Οι στόχοι και σκοποί αυτού του διαγωνισμού ήταν, οι μαθητές: α) να αντιληφθούν ότι τα Μαθηματικά προσφέρουν αρκετές δυνατότητες στη ζωή μας και είναι ανθρώπινο – δικό μας δημιούργημα, β) να εκτιμήσουν τη χρήση των Μαθηματικών σε πολλές καθημερινές εφαρμογές, γ) να χρησιμοποιήσουν τη σκέψη τους και τις γνώσεις τους στην επίλυση προβλημάτων.

Όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού μας είχαν λάβει τις προηγούμενες ημέρες την ανάλογη ενημέρωση για τη διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού. Μετά την τελική εξαγωγή των αποτελεσμάτων και χρονικά προς το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, θα διοργανώσουμε – όπως κάθε χρόνο – εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν ανά τάξη ή και τμήμα.

Ο Στέλιος Αμπράζης, πρόεδρος του Παραρτήματός μας σήμερα πρωί Παρασκευής, επισπεύτηκε το 1ο δημοτικό σχολείο της πόλης των Τρικάλων. Ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία και συνεχάρη όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, η οποία αποτελεί μια ξεχωριστή κατάκτηση για τον κάθε μαθητή. Έτσι, οι μαθητές, αναδεικνύουν έμπρακτα τη στάση τους για μάθηση και υποδηλώνουν την επιθυμία τους για μελλοντικές επιτυχίες.

Την περυσινή χρονιά συμμετείχε περίπου, το 85% του μαθητικού δυναμικού των Ε΄ και Στ΄ τάξεων από όλο το νομό Τρικάλων. Θέλουμε, να ευχαριστήσουμε θερμά τους Διευθυντές και δασκάλους για τη συνεργασία μας και για την υποστήριξή τους και σε αυτή μας την προσπάθεια. Αυτή, αποτελεί μια ακόμη σημαντική προσφορά στη μαθητική νεολαία και αναδεικνύει στην κοινωνία μας το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Τα θέματα της Ε τάξης  είναι ΕΔΩ και οι  λύσεις ΕΔΩ.

Τα θέματα της ΣΤ τάξης είναι ΕΔΩ και οι λύσεις ΕΔΩ

tel2015_6.jpg tel2015_5.jpg tel2015_9.jpg tel2015_7.jpg DSC_2.jpg DSC_4.jpg tel2015_3.jpg tel2015_8.jpg tel2015_2.jpg tel2015_11.jpg tel2015_4.jpg tel2015_1.jpg tel2015_10.jpg DSC_3.jpg DSC_1.jpg