Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες207171


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 12 guests online

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Χρυσά Μετάλλια


 

Λώλας Παναγιώτης: Τα λόγια περιττεύουν για αυτό το μαθητή. Κατά τους ‘ειδήμονες’ των Μαθηματικών θεωρείται ένα από τα αυθεντικότερα ταλέντα. Εκπλήσσει τους πάντες με τη διαύγεια πνεύματος και την κατάρτιση της μαθηματικής σκέψης που διαθέτει. Οι πρωτότυπες λύσεις και οι εντυπωσιακές ιδέες που περιείχαν οι απαντήσεις των θεμάτων που έδωσε στην εφετινή Ολυμπιάδα ικανοποίησαν απόλυτα ακόμα και τους απαιτητικούς βαθμολογητές, καθώς και την επιτροπή του διαγωνισμού. Πρόκειται για ένα μαθητή που ασχολήθηκε από μικρός με τα Μαθηματικά. Στην Α΄ γυμνασίου συμμετέχοντας άνευ συναγωνισμού στους διαγωνισμούς ‘Θαλής’, ‘Ευκλείδης’ και κατόπιν του ‘Αρχιμήδη’ επιλέγεται στην Εθνική Ομάδα όπου στη Βαλκανιάδα των Νέων πήρε χάλκινο μετάλλιο! Στη Β΄ γυμνασίου και στη Γ΄ γυμνασίου συμμετείχε πάλι στην Εθνική Ομάδα παίρνοντας χρυσά στον ‘Αρχιμήδη’. Στις Βαλκανιάδες πήρε και τις δύο χρονιές αργυρά μετάλλια, χωρίς βέβαια να τον ξεπερνά κάποιος άλλος Έλληνας μαθητής.Φέτος, φτάνοντας στην Α΄ λυκείου, αν και είχε το συναγωνισμό μαθητών Β΄ και Γ΄ λυκείου, στην 28η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» παίρνει το χρυσό μετάλλιο που του απονεμήθηκε από τον Υφυπουργό Παιδείας Ιωάννη Πανάρετο. Η εκδήλωση βράβευσης έγινε το πρωί της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου 2011 στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

dsc00351

Λώλας Παναγιώτης, Αναγνώστου Νικολέτα, Μπραζιτίκος Σιλουανός, Αναγνώστου Θοδωρής

Αναγνώστου Θοδωρής και Αναγνώστου Νικολέτα: Πρόκειται για δύο παιδιά που θεωρούν τα Μαθηματικά ευχάριστη ενασχόληση και μία διαρκή πνευματική πρόκληση. Η πορεία τους άρχισε με ταυτόχρονες διακρίσεις από την Α΄ γυμνασίου όπου έλαβαν μέρος στο ‘Θαλή’ άνευ συναγωνισμού και διακρίθηκαν. Στη Β΄ γυμνασίου και τα δύο παιδιά διακρίθηκαν στις δύο πρώτες φάσεις και έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ‘Αρχιμήδης’. Φέτος στη Γ΄ γυμνασίου διακρίθηκαν και στις δύο φάσεις των διαγωνισμών ‘Θαλής’ και ‘Ευκλείδης’ ενώ και στον ‘Αρχιμήδη’ κατέκτησαν τη μέγιστη δυνατή διάκριση. Έτσι έλαβαν αμφότεροι το χρυσό μετάλλιο. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δύο μαθητές έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις στα ίδια θέματα και διαφορετικές από τις αναμενόμενες της επιτροπής του διαγωνισμού.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Μαθηματικής Εταιρείας του Ν. Τρικάλων εύχεται ολόψυχα και στους τρεις μαθητές υγεία, καλή πρόοδο και επιτυχίες στις νέες προκλήσεις που έρχονται.

 

Για τη διοικούσα επιτροπή

 

Ο πρόεδρος

Στέλιος Αμπράζης


tel2015_9.jpg tel2015_8.jpg DSC_1.jpg tel2015_1.jpg tel2015_4.jpg DSC_3.jpg tel2015_6.jpg tel2015_3.jpg tel2015_2.jpg DSC_2.jpg tel2015_7.jpg DSC_4.jpg tel2015_5.jpg tel2015_10.jpg tel2015_11.jpg