Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες208676


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 8 guests online

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Βράβευση Τρικαλινών μαθητών


Αν τελικά οι επαγγελματικές τους  επιλογές δεν ταυτιστούν με τα μαθηματικά, τότε θα είναι το "ισόβιο χόμπυ" τους, σημειώνουν, χαριτολογώντας, ο Θοδωρής και η Νικολέτα. Και οι δύο, πάντως, δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην πολύτιμη βοήθεια των έμπειρων μαθητών Παναγιώτη Λώλα και Σιλουάνου Μπραζιτίκο, οι οποίοι μετρούν πολλές και μεγάλες επιτυχίες σε αντίστοιχες Ολυμπιάδες.

Μιλώντας για τα δύο αδέλφια, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Μαθηματικής  Εταιρείας  Ν.  Τρικάλων, Στέλιος Αμπράζης,  αναφέρει πως πρόκειται για δύο παιδιά που θεωρούν τα μαθηματικά ευχάριστη ενασχόληση και μία διαρκή πνευματική πρόκληση. Η πορεία τους άρχισε με ταυτόχρονες διακρίσεις από την Α΄ γυμνασίου, όταν έλαβαν μέρος στο 'Θαλή' άνευ συναγωνισμού και διακρίθηκαν.

Στη Β΄ γυμνασίου και τα δύο παιδιά διακρίθηκαν στις δύο πρώτες φάσεις και έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό 'Αρχιμήδης'. Φέτος, στη Γ΄ γυμνασίου, διακρίθηκαν και στις δύο φάσεις των διαγωνισμών 'Θαλής' και 'Ευκλείδης' ενώ και στον 'Αρχιμήδη' κατέκτησαν τη μέγιστη δυνατή διάκριση. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δύο μαθητές έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις στα ίδια θέματα και διαφορετικές από τις αναμενόμενες της επιτροπής του διαγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά δε τον επίσης διακριθέντα, με το χρυσό μετάλλιο, Παναγιώτη Λώλα, ο κ. Αμπράζης τονίζει χαρακτηριστικά πως "τα λόγια περιττεύουν γι' αυτό το μαθητή, αφού κατά τους ειδήμονες των μαθηματικών, θεωρείται ένα από τα αυθεντικότερα ταλέντα, που εκπλήσσει τους πάντες με τη διαύγεια πνεύματος και την κατάρτιση της μαθηματικής σκέψης που διαθέτει".

Οι πρωτότυπες λύσεις και οι εντυπωσιακές ιδέες που περιείχαν οι απαντήσεις των θεμάτων που έδωσε στην εφετινή Ολυμπιάδα ικανοποίησαν απόλυτα ακόμα και τους απαιτητικούς βαθμολογητές, καθώς και την επιτροπή του διαγωνισμού.

Πρόκειται για ένα μαθητή που ασχολήθηκε από μικρός με τα μαθηματικά. Στην Α΄ γυμνασίου, συμμετέχοντας άνευ συναγωνισμού στους διαγωνισμούς 'Θαλής', 'Ευκλείδης' και κατόπιν στον  'Αρχιμήδη', επιλέγεται στην Εθνική Ομάδα, όπου στη Βαλκανιάδα των Νέων πήρε χάλκινο μετάλλιο! Στη Β΄ γυμνασίου και στη Γ΄ γυμνασίου συμμετείχε πάλι στην Εθνική Ομάδα, παίρνοντας χρυσά στον 'Αρχιμήδη'.

Στις Βαλκανιάδες πήρε και τις δύο χρονιές αργυρά μετάλλια, χωρίς να τον ξεπερνά κάποιος άλλος Έλληνας μαθητής.  Φέτος, φτάνοντας στην Α΄ λυκείου, αν και είχε το συναγωνισμό μαθητών Β΄ και Γ΄ λυκείου, πήρε και πάλι το χρυσό μετάλλιο, που τού απονεμήθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετο.

tel2015_11.jpg tel2015_3.jpg tel2015_4.jpg DSC_4.jpg tel2015_2.jpg tel2015_8.jpg DSC_3.jpg tel2015_1.jpg tel2015_7.jpg tel2015_9.jpg tel2015_5.jpg tel2015_6.jpg tel2015_10.jpg DSC_2.jpg DSC_1.jpg