Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες225302


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 7 guests online

Κύριο μενού

Αρχική

Επιτυχίες Τρικαλινών μαθητών

Μοναδικές επιτυχίες τριών Τρικαλινών μαθητών

   Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Μαθηματικός διαγωνισμός επιλογής, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για τη συγκρότηση των Εθνικών Ομάδων. Συμμετείχαν εικοσιτέσσερις μαθητές γυμνασίων και εικοσιτέσσερις μαθητές λυκείων απ’ όλη τη χώρα. Οι παραπάνω μαθητές είχαν προκριθεί μετά από τον 71ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ‘Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ’, τον 71ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ‘Ο ΘΑΛΗΣ’ και την 28η Ελληνική Μαθηματική Ολυμπιάδα ‘Ο Αρχιμήδης’. Σ’ αυτό το διαγωνισμό επιλογής έλαβαν μέρος τρεις μαθητές από την πόλη των Τρικάλων, οι οποίοι και είχαν κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια στην 28η Ελληνική Μαθηματική Ολυμπιάδα ‘Ο Αρχιμήδης’. Όλοι τους είναι επιτυχόντες του διαγωνισμού επιλογής και πλέον είναι μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μαθηματικής Ομάδας. Οι μαθητές, στους οποίους αναφερόμαστε, είναι οι ακόλουθοι:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΩΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α  ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ Γ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ

 

Βραβευθέντες μαθητές

Ο Πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Τρικάλων Στέλιος Αμπράζης παραβρέθηκε στην Αθήνα και στο χώρο του διαγωνισμού συνοδεύοντας τους μαθητές. Μετά από αυτές τις Πανελληνίως μοναδικές επιτυχίες ο νομός Τρικάλων βρίσκεται στην πρώτη θέση της χώρας μας.

Η Εθνική ομάδα Μαθηματικών αποτελείται από έξι μαθητές γυμνασίων (Μικροί) και από άλλους έξι μαθητές λυκείων (Μεγάλοι). Ο Παναγιώτης Λώλας με την Εθνική ομάδα των ‘μεγάλων’ θα συμμετάσχει στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει από 4 έως 8 Μαΐου στη Ρουμανία και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που φέτος πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από 13 έως 24 Ιουλίου. Οι διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες διεξάγονται από το 1959 ενώ η πρώτη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα διοργανώθηκε στην Αθήνα το 1984. Και οι δύο διαγωνισμοί είναι ένας θεσμός που συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον κάθε χρόνο. Στους μαθητές που διακρίνονται, σ’ αυτούς τους διαγωνισμούς, προσφέρονται υποτροφίες από τα καλύτερα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους μαθητές έχουν διαπρέψει στη Μαθηματική Επιστήμη, αλλά και σε άλλες συγγενείς επιστήμες. Τα μέλη των Εθνικών Ομάδων των Μαθηματικών που κατακτούν μετάλλια στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς (Βαλκανιάδες, Ολυμπιάδες) εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα όπου τα Μαθηματικά εξετάζονται ως μάθημα κατεύθυνσης.

Οι Αναγνώστου Θοδωρής και Αναγνώστου Νικολέτα θα συμμετάσχουν στην Εθνική ομάδα των ‘μικρών’ εκπροσωπώντας τη χώρα μας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που θα γίνει τον Ιούνιο στη Λάρνακα της Κύπρου. Το να φτάσει ένας μαθητής σ’ αυτές τις επιτυχίες απαιτούνται πολύχρονες θυσίες, συστηματική μελέτη και κατάκτηση μαθηματικών εννοιών πέρα από τις συνηθισμένες προαπαιτούμενες σχολικές γνώσεις. Ασχολούμενος ένας μαθητής με Μαθηματικά αυτού του υψηλού επιπέδου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και έχει το κίνητρο να ψάχνει και να δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε νέες ιδέες απρόσμενες και δύσκολες που για να ανταπεξέλθει θα πρέπει να κάνει υπέρβαση σκέψης.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Μαθηματικής Εταιρείας Τρικάλων εύχεται στους μαθητές μας καλή επιτυχία στους διαγωνισμούς που θα λάβουν μέρος.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Στέλιος Αμπράζης

Τα τελικά αποτελέσματα για τη συγκρότηση των Εθνικών Μαθηματικών Ομάδων (βασική και αναπληρωματική 6άδα) μαθητών γυμνασίων και μαθητών λυκείων βρίσκονται εδώ.
tel2015_8.jpg tel2015_9.jpg tel2015_4.jpg DSC_3.jpg DSC_4.jpg tel2015_5.jpg DSC_2.jpg tel2015_7.jpg tel2015_1.jpg tel2015_6.jpg DSC_1.jpg tel2015_10.jpg tel2015_2.jpg tel2015_11.jpg tel2015_3.jpg