Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες207173


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 16 guests online

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τρικαλινοί, μέλη εθνικής ομάδας

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Παράρτημα Ν. Τρικάλων

www.emetrikala.gr

Οι Παν. Λώλας και Κων. Τσίνας

είναι μέλη της Εθνικής Μαθηματικής Ομάδας

 Ο Παναγιώτης Λώλας, μαθητής της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά και ο Κωνσταντίνος Τσίνας μαθητής της Β΄ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων, μετά την τελική κατάταξη που ανακοίνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), είναι μέλη της Εθνικής Μαθηματικής Ομάδας. Οι προαναφερόμενοι μαθητές προκρίθηκαν από όλες τις φάσεις των Πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά και κατέκτησαν αντίστοιχα, χρυσό και χάλκινο Πανελλήνιο μετάλλιο. Πριν λίγες μέρες συμμετείχαν και στη Διεθνή Μαθηματική Μεσογειάδα χωρίς ακόμη να έχουν βγει τα αποτελέσματα.    

        Η σύσταση της Εθνικής Ομάδας έγινε μετά από τη βαθμολογία που έλαβαν οι συμμετέχοντες μαθητές στην 29η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», που διεξήχθη στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου, αλλά και στον Προκριματικό Διαγωνισμό που έγινε επίσης στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή 8 Απριλίου.

Και φέτος ο Παναγιώτης Λώλας είναι ο πρώτος όλων των μαθητών της χώρας, μετά από την τελική κατάταξη που διαμόρφωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Οι δύο Τρικαλινοί μαθητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας λαμβάνοντας μέρος στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που για φέτος διεξάγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου, αλλά και στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη MardelPlataτης Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου.

Αρχηγός της αποστολής στην 29η Βαλκανική Ολυμπιάδα θα είναι ο Θεόδωρος Μπόλης, Καθηγητής Παν-μίου Ιωαννίνων και υπαρχηγός ο Τρικαλινός Δημήτρης Κοντοκώστας, Καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.

Συγχαίρουμε θερμά τον Παναγιώτη και τον Κωνσταντίνο γιατί είναι μέλη της Εθνικής Μαθηματικής Ομάδας και θα εκπροσωπήσουν διεθνώς τη χώρα μας. Τους ευχόμαστε να είναι υγιής και κάθε επιτυχία στις επόμενες δοκιμασίες τους.

tel2015_9.jpg DSC_1.jpg tel2015_10.jpg tel2015_6.jpg tel2015_8.jpg tel2015_3.jpg DSC_2.jpg tel2015_5.jpg tel2015_1.jpg DSC_4.jpg tel2015_2.jpg tel2015_11.jpg DSC_3.jpg tel2015_7.jpg tel2015_4.jpg