Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες207174


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 17 guests online

ΝΕΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Βραβεύσεις από το Παράρτημά μας και το Δήμο

Το Παράρτημά μας τίμησε το Δημ. Κοντοκώστα και

ο Δήμος Τρικκαίων τους Παν. Λώλα και Κων. Τσίνα.

Το παράρτημά μας και ο Δήμος Τρικκαίων συνδιοργανώσαμε εκδήλωση βραβεύσεων με αντίστοιχη ομιλία το απόγευμα του Σαββάτου στις 24 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Σ’ αυτή ο Δήμαρχος κ. Χρ. Λάππας βράβευσε τον Παν. Λώλα και τον Κων. Τσίνα. Και τούτο γιατί κατά την περασμένη σχολική χρονιά εκπροσώπησαν επάξια την πόλη των Τρικάλων σε Πανελλήνιους και σε Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. Ο Παναγιώτης Λώλας κατά την περασμένη σχολική χρονιά κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα, χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Βαλκανιάδα, χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Μεσογειάδα και χρυσό Πανελλήνιο μετάλλιο. Ο Κωνσταντίνος Τσίνας κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα, χάλκινο μετάλλιο στη Μαθηματική Μεσογειάδα και χάλκινο Πανελλήνιο μετάλλιο.

Ο Δήμαρχος κ. Χρ. Λάππας απένειμε στο Παράρτημά μας τιμητικό δίπλωμα για τη διαρκή προσφορά του επιστημονικού μας σωματίου στην τοπική κοινωνία.

Το Παράρτημά μας τίμησε με αναμνηστική πλακέτα το Δημ. Κοντοκώστα γιατί κατά τα έτη 1985 έως 1988 είχε επίσης υψηλές διακρίσεις ως μαθητής. Ήταν, χρονικά, ο πρώτος μαθητής της περιοχής μας με τόσο επιτυχημένη πορεία, όταν ακόμη το επιστημονικό σωματείο των Τρικαλινών Μαθηματικών δεν είχε δημιουργηθεί.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεόδωρος Μπόλης, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και για είκοσι και πλέον χρόνια Αρχηγός των Εθνικών Μαθηματικών αποστολών. Το θέμα της αρκετά ενδιαφέρουσας ομιλίας του ήταν: «Παράξενα, έξυπνα και ασυνήθιστα Μαθηματικά». Το κείμενο της ομιλίας είναι εδώ.

 

tel2015_1.jpg tel2015_11.jpg tel2015_7.jpg tel2015_3.jpg tel2015_5.jpg tel2015_6.jpg tel2015_4.jpg tel2015_2.jpg DSC_4.jpg DSC_1.jpg tel2015_9.jpg tel2015_8.jpg tel2015_10.jpg DSC_2.jpg DSC_3.jpg