Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες208676


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 9 guests online

ΝΕΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Πραγματοποιήθηκε το 30ο συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

Με επιτυχία η διοργάνωση του 30ου Συνεδρίου

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το Παράρτημα Καρδίτσας το τριήμερο 8, 9, 10 Νοεμβρίου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας. Τίτλος του ήταν «Τα Μαθηματικά στην Εκπαίδευση στην Τεχνολογία και στην Κοινωνία». Η επταμελής Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματός μας συμμετείχε ενεργά εντασσόμενη στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου. Η Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας μας ευχαρίστησε στην εναρκτήρια ομιλία της για την ουσιαστική συμπαράστασή μας και την προσφορά της εμπειρίας μας, μιας που το 21ο συνέδριο του 2004 το είχαμε διοργανώσει στα Τρίκαλα. Από το νομό μας συμμετείχαν σ’ αυτό το αρκετά ενδιαφέρον πανελλήνιο συνέδριο δεκάδες Μαθηματικοί.

Διοργανώθηκαν δύο στρογγυλά τραπέζια με τα εξής θέματα: Α) «Προοπτική και κατεύθυνση στα Μαθηματικά για νέους επιστήμονες», Β) «Μαθηματική Παιδεία στο Λύκειο και σύνδεσή της με τις εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Πραγματοποιήθηκαν οκτώ κεντρικές ομιλίες από τους ακόλουθους Καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας: Ιωάννη Αντωνίου, Απόστολου Γιαννόπουλου, Νικόλαου Παπαναστασίου, Νίκου Χριστοδουλάκη, Μάνου Δανέζη, Βασιλικής Φαρμάκη, Δημήτριου Πουλάκη και Σταύρου Παπασταυρίδη.

Οι σύνεδροι παρακολούθησαν αρκετές διαλέξεις – εισηγήσεις αντίστοιχων εργασιών. Αυτές βασίστηκαν στις ακόλουθες τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες: Α) Καινοτόμες εφαρμογές των μαθηματικών στην τεχνολογική ανάπτυξη, στην οικονομία και στις κοινωνικές επιστήμες, Β) Βασική μαθηματική έρευνα στα θεωρητικά και εφαρμοσμένα μαθηματικά, Γ) Αλληλεπίδραση της διδακτικής των μαθηματικών με την εξέλιξη των μαθηματικών εννοιών, την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, τις μαθησιακές δυσκολίες και τις ειδικές ικανότητες και Δ) Η Ευκλείδεια γεωμετρία στην εκπαίδευση και στην κοινωνία. Το επόμενο, 31ο συνέδριο, θα διοργανωθεί σε ένα χρόνο στην πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας, τη Βέροια.

DSC_1.jpg tel2015_6.jpg tel2015_1.jpg tel2015_7.jpg tel2015_10.jpg tel2015_2.jpg tel2015_4.jpg tel2015_3.jpg DSC_4.jpg DSC_3.jpg DSC_2.jpg tel2015_11.jpg tel2015_5.jpg tel2015_8.jpg tel2015_9.jpg