Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες236093


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 9 guests online

Κύριο μενού

Αρχική

Γερμανία 2012

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛIKΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 31-3-2012, 1-4-2012 δεκαεξαμελής αποστολή και των τεσσάρων Θεσσαλικών Παραρτημάτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, παρευρέθηκε στο 8ο Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στην πρωτεύουσα του μεγαλύτερου πληθυσμιακά ομόσπονδου κράτους της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Το Ντίσελντορφ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτισμικά, οικονομικά και εμπορικά κέντρα της χώρας.

Τα τέσσαρα Θεσσαλικά Παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας από την αρχή του έτους είχαν λάβει πρόσκληση, καθώς το φετινό αντάμωμα των Θεσσαλών ήταν αφιερωμένο στις μαθηματικές διακρίσεις και επιτυχίες μαθητών του τόπου μας.

Η αποστολή αποτελούνταν από διακριθέντες μαθητές σε Πανελλήνιους και Διεθνής Μαθηματικούς διαγωνισμούς και από τους συνοδούς καθηγητές.

Οι μαθητές που τιμήθηκαν από την Ελληνική Ομογένεια είναι:

  • από το Ν. Τρικάλων, οι Λώλας Παναγιώτης (Β΄ Λυκείου), Αναγνώστου Νικολέτα (Α΄ Λυκείου) και Αναγνώστου Θεόδωρος (Α΄ Λυκείου),
  • από το Ν. Μαγνησίας, οι Νασιούλας Αντώνιος (Γ΄ Λυκείου), Καλφούτζος Αθανάσιος (Γ΄ Λυκείου) και Λουφόπουλος Γεώργιος (Α΄ Λυκείου),
  • από το Ν. Λάρισας, οι Αλέτρας Δημήτριος (Α΄ Λυκείου), Βουλάγκας Ιωάννης (Γ΄ Γυμνασίου) και Καρακώστας Σπυρίδων (Β΄ Γυμνασίου),
  • από το Ν. Καρδίτσας, οι Καζνέσης Σωτήριος (Γ΄ Λυκείου) και Καρελάς Δημήτριος (Β΄ Λυκείου).

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων κ. Στέλιος Αμπράζης, ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας και συνοδός κ. Ανδρέας Μαργαρίτης, ο συνοδός των μαθητών από τη Μαγνησία κ. Κώστας Κομνός, η Γραμματέας του Παραρτήματος Τρικάλων και συνοδός των Τρικαλινών μαθητών κα. Βασιλική Κουτσογούλα και η Ταμίας του Παραρτήματος Τρικάλων και συνοδός των μαθητών από την Καρδίτσα κα. Βασιλική Κορτίκη.

Η τιμή των απόδημων Θεσσαλών προς τους διακεκριμένους μαθητές, η ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών, οι νέες εικόνες και εμπειρίες των παιδιών, η συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση ήταν το καταστάλαγμα αυτής της αποστολής.

Ευχαριστούμε το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης και τον Πρόεδρο κ. Διαμαντή Γκίκα για την πρόσκληση και την εγκάρδια φιλοξενία. Επίσης, ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Περιφερειάρχη κ. Κων-νο Αγοραστό, τον Αντιπ-ρχη Ν. Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, το Θεματικό Αντιπ-ρχη κ. Ευθ. Ρεντζιά καθώς και την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, οι οποίοι από την αρχή ήταν θετικοί ώστε να βοηθήσουν για την πραγματοποίηση του ταξιδιού. Η συμβολή των χορηγιών τους ήταν καθοριστική.

DSC_4.jpg tel2015_2.jpg tel2015_4.jpg DSC_2.jpg tel2015_10.jpg DSC_1.jpg tel2015_6.jpg tel2015_7.jpg tel2015_3.jpg tel2015_8.jpg tel2015_9.jpg DSC_3.jpg tel2015_11.jpg tel2015_5.jpg tel2015_1.jpg