Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες236093


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 5 guests online

Κύριο μενού

Example of Section Blog layout (FAQ section)

81ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "Ο Θαλής"

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 81ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης τη φετινή σχολική χρονιά ο φετινός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/142436/Δ2/19-10-2020)  εντός  του σχολικού ωραρίου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Ε.Ο.Δ.Υ.  για την προστασία από τον κορωνοϊό "COVID-19".

Συγκεκριμένα: ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 12:00-14:00 (ειδικά φέτος θα έχει διάρκεια 2 ώρες) και θα απαρτίζεται από 3 θέματα πλήρους ανάπτυξης. Εξεταστικό κέντρο θα είναι όποιο σχολείο έχει ενδιαφερόμενους μαθητές, το οποίο θα πρέπει να διαθέσει ανάλογα με το πλήθος των μαθητών τις αντίστοιχες αίθουσες (χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει αναπροσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος) και τους αντίστοιχους επιτηρητές.

Στον Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος (προαιρετικά) μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας (ακόμα και μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, αν το ζητήσουν, με τα θέματα της Β΄ Γυμνασίου), οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη Διεύθυνση της Σχολικής μονάδας που φοιτούν  μέχρι  και  την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020. 

Οι Διευθυντές των Σχολείων θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή του Σχολείου τους, συμπληρώνοντας τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1StM-Pzoil2kQEhLG-C7VEqN32b3cyeFtKwuegklLujk/viewform

Στη συνέχεια σε συνεργασία με τους Μαθηματικούς του Σχολείου θα πρέπει να δηλωθούν και τα στοιχεία των μαθητών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», συμπληρώνοντας  επίσης  τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1iAMhTpN2cg7E5MN0v82epTWRfAxoxSkDQ3fjiS08Xkw/viewform

Τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά για την έκδοση των αποτελεσμάτων και την ενημέρωση των μαθητών.

Τα θέματα του Διαγωνισμού θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου που έχει δηλωθεί στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ένα τέταρτο πριν την έναρξη του διαγωνισμού, μαζί με τις σχετικές οδηγίες. Σε όσα Σχολεία έχουν συμπληρώσει τις ηλεκτρονικές φόρμες συμμετοχής θα σταλούν ηλεκτρονικά στο email τους τα θέματα του Διαγωνισμού καθώς και οι βεβαιώσεις των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών.

Με ευθύνη του Διευθυντή:
1. Αναπαράγονται τα θέματα και μοιράζονται στους μαθητές
2. Καλύπτονται τα στοιχεία των μαθητών στις κόλλες με μαύρα αυτοκόλλητα (ή με άλλον τρόπο)
3. Συγκεντρώνονται τα πρωτότυπα γραπτά ανά τάξη και τοποθετούνται σε φάκελο.
4. Τα γραπτά των μαθητών παραδίνονται στο Παράρτημα της ΕΜΕ, μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη διοργάνωσης του διαγωνισμού έχει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα στοιχεία των μαθητών θα χρησιμοποιηθούν μόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αποκλειστικά για τις ανάγκες του διαγωνισμού, όπως περιγράφονται παραπάνω.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε μαθητές και καθηγητές,

η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Τρικάλων της Ε.Μ.Ε.

 

tel2015_10.jpg tel2015_2.jpg tel2015_4.jpg tel2015_6.jpg tel2015_9.jpg DSC_4.jpg tel2015_11.jpg tel2015_7.jpg DSC_2.jpg tel2015_5.jpg tel2015_8.jpg DSC_1.jpg tel2015_1.jpg DSC_3.jpg tel2015_3.jpg