Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες243525


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 9 guests online

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει

στη μνήμη του εξαίρετου καθηγητή μαθηματικών  Παναγιώτη Χρ. Χρήστου

την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 και ώρα 11.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη  

Ημερίδα  με  θέμα:

Δυσκολίες των μαθητών με τα κλάσματα.

Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις και η σημασία της πρώιμης παρέμβασης.

 

Ομιλητές θα είναι οι διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι:

Χαράλαμπος Λεμονίδης: Καθηγητής Διδακτικής των Μαθηματικών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Καθηγητής Χαράλαμπος Λεμονίδης έχει μεγάλο ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε ζητήματα που αφορούν τη μαθηματική εκπαίδευση και έχει εμπλακεί στη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων και αναλυτικών προγραμμάτων για τα μαθηματικά στο δημοτικό σχολείο και σε προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Στην εισήγησή του θα αναφερθεί στις δυσκολίες κατανόησης των ρητών από μαθητές όλων των βαθμίδων και θα παρουσιάσει σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για τη διδασκαλία των ρητών για κατανόηση.

Ξένια Βαμβακούση: Καθηγήτρια Διδακτικής των Μαθηματικών, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η Καθηγήτρια Ξένια Βαμβακούση έχει εμπλακεί στη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων για τα μαθηματικά στο δημοτικό σχολείο και έχει εκτεταμένη έρευνα στην οποία μελετά την ανάπτυξη της έννοιας του αριθμού εστιάζοντας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με την κατανόηση των ρητών αριθμών. Στην εισήγησή της θα εστιάσει στο ρόλο της πολλαπλασιαστικής σκέψης στην κατανόηση των ιδιοτήτων των ρητών αριθμών και στη σημασία να καλλιεργηθεί η πολλαπλασιαστική σκέψη από τις μικρές ηλικίες, κάνοντας συγκεκριμένες διδακτικές προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Οι προσεγγίσεις τους αφορούν στην μαθηματική εκπαίδευση, και πιο συγκεκριμένα στις δυσκολίες κατανόησης των ρητών αριθμών από μαθητές όλων των βαθμίδων, στις σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για τη διδασκαλία των ρητών για κατανόηση, στην έννοια του αριθμού εστιάζοντας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην κατανόησή τους, εστιάζοντας στο ρόλο της πολλαπλασιαστικής σκέψης, στην κατανόηση των ιδιοτήτων των ρητών αριθμών και στη σημασία να καλλιεργηθεί η πολλαπλασιαστική σκέψη από τις μικρές ηλικίες, κάνοντας συγκεκριμένες διδακτικές προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε τα μέλη μας και τους φίλους των μαθηματικών να τιμήσουν με την παρουσία τους την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, η οποία αποτελεί την πρώτη για φέτος επιστημονική ημερίδα του Παραρτήματός μας.

 

 

tel2015_3.jpg tel2015_8.jpg DSC_4.jpg tel2015_9.jpg tel2015_6.jpg tel2015_7.jpg tel2015_11.jpg tel2015_4.jpg tel2015_5.jpg DSC_3.jpg tel2015_2.jpg tel2015_1.jpg DSC_2.jpg tel2015_10.jpg DSC_1.jpg