Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες251557


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 14 guests online

Example of Table Blog layout (FAQ section)

Παιχνίδι και μαθηματικά

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στις 11 Μαρτίου 2011 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου.

O διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή και πάνω από δυο χιλιάδες Δημοτικά σχολεία από όλη τη χώρα συμμετείχαν (κατά πολύ περισσότερα από τον προηγούμενο διαγωνισμό). Τα θέματα στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα σχολεία που συμμετείχαν και αναρτήθηκαν με την έναρξη του διαγωνισμού στις ιστοσελίδες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με κάποιες ασκήσεις – δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες: 

  • Θα αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας
  1. Θα εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές
  2. Θα χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα

Το Μάιο η Μαθηματική Εταιρεία του Ν. Τρικάλων θα διοργανώσει εκδήλωση βράβευσης. Θα βραβευθεί ένας τουλάχιστον μαθητής από κάθε τμήμα, κάθε τάξης, κάθε σχολείου.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι ο διαγωνισμός αυτός, για πέμπτη κατά σειρά χρονιά γίνεται στο πλαίσιο του μαθηματικού περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης», που η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκδίδει για τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Συνέντευξη για το διαγωνισμό από εκπαιδευτικό και τον πρόεδρο του παραρτήματος Σ. Αμπράζη

{youtube}KBoA4LWg8T8{/youtube}

Η Μαθηματική Εταιρεία εκφράζει τις ευχαριστίες της στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συγκινητική εθελοντική προσφορά τους στη διενέργεια του Διαγωνισμού, καθώς και στις διοικήσεις των σχολείων που συμμετείχαν.

Στους συνδέσμους δίνονται τα θέματα για την Ε δημοτικού και για την ΣΤ δημοτικού και οι αντίστοιχες λύσεις για την Ε τάξη και τη Στ τάξη.

tel2015_11.jpg tel2015_3.jpg tel2015_9.jpg tel2015_2.jpg DSC_4.jpg tel2015_8.jpg tel2015_7.jpg tel2015_5.jpg tel2015_1.jpg tel2015_10.jpg tel2015_6.jpg DSC_2.jpg DSC_3.jpg DSC_1.jpg tel2015_4.jpg