Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες246956


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 7 guests online

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

84ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός « Ο Ευκλείδης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 84ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός « Ο Ευκλείδης» το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων, το οποίο ήταν εξεταστικό κέντρο για όλους τους μαθητές/τριες των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Συμμετείχαν συνολικά 36 μαθητές/τριες ( 24 από τα Γυμνάσια και 12 από τα Λύκεια) οι οποίοι είχαν διακριθεί στον 84ο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο Θαλής» που αποτελεί την α’ φάση των Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ο «Ευκλείδης» αποτελεί τη β’ φάση των διαγωνισμών και οι προκριθέντες αυτού θα συμμετάσχουν στην 41η Εθνική μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», ο οποίος θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2024.

Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, το διαγωνισμό Νέων και στον διαγωνισμό των Μεγάλων. Στο διαγωνισμό Νέων συμμετέχουν οι μαθητές που είναι στον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», και έχουν διαγωνιστεί με τα Θέματα της Β΄ ή της Γ΄ Γυμνασίου ενώ στο διαγωνισμό των Μεγάλων συμμετέχουν οι μαθητές που είναι στον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και έχουν διαγωνισθεί με τα θέματα της Α, Β, ή Γ Λυκείου.


Ο τέταρτος διαγωνισμός "ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ" διενεργείται Μάρτιο ή Απρίλιο σε κατάλληλη  ημερομηνία που καθορίζεται από την Επιτροπή διαγωνισμών και είναι  χωρισμένος σε δύο κατηγορίες «Μικρών» και «Μεγάλων». Λαμβάνουν μέρος όσοι μαθητές βραβεύθηκαν στην κατηγορία τους στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με σκοπό την επιλογή των ομάδων που θα συμμετάσχουν στις Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα. Εξεταστέα ύλη για τον τρίτο διαγωνισμό "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"  και τον «Προκριματικό διαγωνισμό» θεωρείται η ύλη των Διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων.


Η επιτυχία σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη. Σημαντικό βοήθημα και ουσιαστικό συμπλήρωμα στην ύλη των μαθημάτων αποτελούν τα περιοδικά που εκδίδει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία "Ευκλείδης Α"  για το Γυμνάσιο και "Ευκλείδης Β"  για το Λύκειο  καθώς και τα Βιβλία με τα θέματα των Πανελλήνιων διαγωνισμών Νέων και Λυκείου. Στην Ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  ( www.hms.gr )  υπάρχουν σχετικές Σημειώσεις Διαγωνισμών.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για την υποστήριξη, το Σύμβουλο Μαθηματικών, τη Διευθύντρια του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων για τη φιλοξενία του διαγωνισμού και όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία των διαγωνισμών που πραγματοποίησε το Παράρτημά μας.


Τέλος ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες μας για το ταλέντο και την αφοσίωση τους στον κόσμο των μαθηματικών. Ευχόμαστε στον κάθε έναν/μία να βρει ένα παράθυρο στη ψυχή του όπου το πάθος για τα μαθηματικά θα ανθίζει σαν φως. Να έχουν καλή τύχη και να απολαύσουν κάθε στιγμή του ταξιδιού τους με τα μαθηματικά!

 

 

tel2015_4.jpg DSC_4.jpg tel2015_11.jpg tel2015_5.jpg tel2015_7.jpg tel2015_8.jpg tel2015_1.jpg tel2015_9.jpg tel2015_10.jpg tel2015_2.jpg DSC_3.jpg DSC_1.jpg tel2015_3.jpg DSC_2.jpg tel2015_6.jpg