Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες246947


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 5 guests online

Example of Table Blog layout (FAQ section)

Πραγματοποιήθηκε η 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης»

 

Με μεγάλη χαρά και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης" στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σημαντικότητα της επιστήμης και της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αρκετών ταλαντούχων μαθητών από διάφορα σημεία της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα, ήταν χαροποιητική η συμμετοχή ένδεκα (11) μαθητών και μαθητριών από το Νομό Τρικάλων, οι οποίοι επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων στον τομέα των μαθηματικών!

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία ευκαιρία για τους μαθητές να εμβαθύνουν στον κόσμο των επιστημών,  να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους για αυτές και να εκφράσουν το ταλέντο τους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η συμμετοχή τους  σε έναν διαγωνισμό που εστιάζει σε επιστημονικά θέματα, τους ενθαρρύνει  να εξερευνήσουν νέες ιδέες, να λύσουν προβλήματα και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα αυτόν. Η αντιμετώπιση προκλήσεων και η ανταγωνιστική πνευματική ανταλλαγή που προκύπτει από τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορεί να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

Η επιβράβευση της προσπάθειάς τους και η αναγνώριση των επιδόσεών τους μπορεί να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να ασχολούνται με τις επιστήμες και να αναζητούν τις ευκαιρίες για περαιτέρω μάθηση και ανάπτυξη.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και προς τους διοργανωτές και τους υποστηρικτές του διαγωνισμού για την ομαλή διεξαγωγή του  και  ευχόμαστε στους μαθητές/τριες μας καλή επιτυχία!

 

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση των εκπροσώπων των Παραρτημάτων Θεσσαλίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπου συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

tel2015_5.jpg tel2015_8.jpg DSC_3.jpg tel2015_3.jpg DSC_2.jpg tel2015_1.jpg DSC_1.jpg tel2015_11.jpg tel2015_4.jpg DSC_4.jpg tel2015_2.jpg tel2015_10.jpg tel2015_6.jpg tel2015_9.jpg tel2015_7.jpg