Μετρητής επισκέψεων

Συνολικοί επισκέπτες246957


Συνδεδεμένοι χρήστες

Guests : 6 guests online

Example of Category Table layout (FAQs/Languages category)

5ος ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ "Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ" - 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 . Οι μαθητές/τριες και οι γονείς/κηδεμόνες τους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στα γραφεία του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ (Μάρκου Μπότσαρη 2, πλατεία ΟΤΕ) τις παρακάτω ημέρες: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023  και  Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023   και  ώρες  7 μ.μ.- 9 μ.μ.

  1. Εναλλακτικά,  οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή των μαθητών και ηλεκτρονικά κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας το αρχείο: Υπεύθυνη  Δήλωση  Συμμετοχής  Γονέα / Κηδεμόνα   και αποστέλλοντάς το στο email μας:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
  2. Το Παράρτημά μας αποτελεί επίσημο εξεταστικό κέντρο του Διαγωνισμού!

Σχετικά με το Διαγωνισμό:

Τα τελευταία 80 χρόνια τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους διαγωνισμούς για τα Μαθηματικά στην Ελλάδα, διεξάγει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). Μέχρι τώρα, το κοινό τους ήταν οι μαθητές που διακρίνονται στα Μαθηματικά του Γυμνασίου και του Λυκείου (διαγωνισμοί Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης) ή που βλέπουν τα Μαθηματικά και σαν παιχνίδι (διαγωνισμός Δημοτικού) με στόχο να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές τη μαθηματική σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.


Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ είναι ένας νέος διαγωνισμός πολλαπλής επιλογής, οι στόχοι του οποίου είναι:
• Να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη.
• Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.
Ο διαγωνισμός αυτός κατά κύριο λόγο δεν ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά, την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση.


Θα υπάρχουν 6 ομάδες θεμάτων, η 1η ομάδα θα καλύπτει τη Β΄ τάξη του Δημοτικού, η 2η ομάδα θα καλύπτει τη Γ΄ και Δ΄ τάξη του Δημοτικού, η 3η ομάδα θα καλύπτει την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού, ενώ η 4η , η 5 η και η 6η ομάδα θα καλύπτουν τις 3 τάξεις του Γυμνασίου. Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κλιμακούμενης δυσκολίας. Τα θέματα είναι επικεντρωμένα στην Ελληνική Εκπαιδευτική πραγματικότητα και συνδέονται άμεσα με τα αναλυτικά προγράμματα, καθώς και τα βιβλία των μαθηματικών.

Αξιολογούν οργανωμένα, άρα αξιόπιστα, το επίπεδο κατάκτησης:
α) των βασικών μαθηματικών ικανοτήτων / δεξιοτήτων όπως αυτές καθορίζονται από την έρευνα της Διδακτικής των Μαθηματικών, δηλαδή: Αριθμητική, Γεωμετρική, Επαγωγική, Μετάφρασης δεδομένων
από ένα πλαίσιο σε ένα άλλο, Αλγεβρική, Αλγοριθμική, Επίλυσης Προβλήματος, Συνδυαστική.
β) των βασικών μαθηματικών εννοιών που αντιστοιχούν στην κάθε τάξη της Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου).

Έχουν μία κλιμάκωση και απαιτούν κυρίως Μαθηματικό συλλογισμό και όχι μόνο πράξεις ή απλή εφαρμογή τύπων. Είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας με στόχο τη μη απογοήτευση των μαθητών που θεωρούν ότι υστερούν σε επίδοση στα Μαθηματικά, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και η πρόκληση για μαθητές με υψηλούς στόχους στα Μαθηματικά. Κάθε ερώτηση έχει 5 απαντήσεις εκ των οποίων μόνο η μία είναι η σωστή. Κάθε σωστή απάντηση βαθμολογείται με 4 μονάδες (άριστα είναι το 4 x 25 = 100). Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση για τις λάθος απαντήσεις ή για τη μη απάντηση. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές που είναι συνδρομητές στη νέα ειδική έκδοση της ΕΜΕ με τίτλο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ και αποτελεί μία επιπλέον προσφορά της ΕΜΕ στην Ελληνική μαθηματική εκπαιδευτική κοινότητα.

 

 

tel2015_1.jpg tel2015_9.jpg DSC_4.jpg DSC_3.jpg tel2015_11.jpg DSC_2.jpg tel2015_10.jpg tel2015_6.jpg tel2015_2.jpg tel2015_4.jpg DSC_1.jpg tel2015_8.jpg tel2015_5.jpg tel2015_7.jpg tel2015_3.jpg